HİZMETLER
Online Danışmanlık
Online danışmanlık hizmetimiz aylık paketlerle düzenlenmektedir. Haftalık tartı paylaşımı ve kişiye özel hazırlanan liste paylaşımı ile devam etmektedir. Bu süreçte gün içinde iletişim halinde kalıp sorularınıza da yanıt bulabilirsiniz.
Sağlıklı Beslenme
Sağlıklı beslenme, en temel anlamıyla tüm makro ve mikro besin ögelerini kişinin ihtiyaç duyduğu miktarlarda içeren, aynı zamanda bireyin ihtiyaç duyduğu enerji miktarını tam olarak karşılayan, ideal kilonun korunması için uygun olan beslenme türüdür.
Tükettiğimiz besin ögelerine ve besin ögelerindeki çeşitliliğe dikkat ederek beslenmeliyiz.
Yeme Bozukluğu Tedavisinde Beslenme
Sağlığa zarar verecek miktarda yetersiz veya aşırı yeme davranışıdır. Yeme bozukluğunda birey vücudu, duygusal ve sosyal yeme davranışıyla zarar görmektedir.
Beslenme ve yeme bozuklukları;
Anoreksiya Nervoza
Blumiya Nervoza
Binge Eating (tıkınırcasına yeme)
Gebelikte Beslenme
Gebelik beslenmesinde önemli olan annenin gebelik öncesi yeterli beslenmesi, besin depolarının yeterli olmasıdır. Çünkü bebek, annenin deposundan ve gebelik boyunca tükettiklerinden kendisi için gerekeni seçip alarak, büyür beslenir.
Dengeli düzenli beslenme ile CHO-Protein-Yağ dengesinin sağlanması ile bebek ve annenin sağlığı korunmuş olacaktır.
Emzirme Döneminde Beslenme
Emzirme döneminde beslenmemiz anne sütünü etkilemektedir. Bebeğimizin genel sağlığı için önemlidir. İlerleyen yaşlarda karşılaşabileceği sağlık problemlerine zemin hazırlayabilmektedir.
Hamilelik dönemi beslenmede gösterilen dikkat emzirme döneminde de gösterilmelidir. Bebeğimiz sadece anne sütü aldığı için annemizin gerekli bütün besin değerlerini alması gerekmektedir.
Besin grubu ve çeşitliliğine dikkat edip ara öğün- atıştırmalıklarımıza özen göstermelidir.
Ara öğünlerimizde besleyici yağlı tohumlar ve protein kaynaklarından destek alabiliriz.
Emzirme döneminde annelerimiz sadece diyet ve kilo vermeye odaklanmamalıdır. Emzirme dönemi süt üretimi sebebiyle anne için ortalama 300-500 kkal enerji gereksinimi oluşturmaktadır. Enerji kısıtlamasına gidilirse anne sütünde azalma kalitede düşüşler gözlemlenebilmektedir.
Hastalıklarda Beslenme
Hastalıkta beslenme, tedaviyi desteklemek ve süreci kısaltmada önemli rol oynamaktadır. Beslenmeye dikkat edildiği süreçte bireyin hayat kalitesi de artmaktadır.
Hastalık sürecinde beslenme, bireyin o süreçte yaşadığı komplikasyonları azaltmakta ve önlemeye destektir.
Bir çok hastalığın temeli yanlış beslenmedir. Beslenmeye sadece doymak olarak bakmamalıyız. Vücudumuza gerekli olan besin ve besin ögeleri karşılanarak hayat kalitemizi arttırabiliriz.
Yaşanılan hastalıklara özel beslenme kuralları da bulunmaktadır. Bu özel beslenme ile bireyin yaşadığı hastalık durumunda bedenin en az zarar görmesi amaçlanmaktadır.
Hastalıktan hastalığa değişkenlik gösteren beslenme tipleri vardır. Sağlıklı bireyde bile kişiye özel olan beslenme, hasta bireylerde hem hastalıklarına hem de bireye uygun beslenme tedavisi uygulanmalıdır.
Diyabette Beslenme
Diyabette en çok dikkat ettiğimiz konu kan şekerindeki dalgalanmalardır.
Öğünler atlanmadan yeterli dengeli düzenli bir beslenme ile kan şekerindeki dalgalanmaların önüne geçilebilmektedir.
Beslenme türü olarak 3 ana-3 ara öğün diyabete uygun görülen bir beslenme tarzıdır.
Bu beslenme tarzının uygun görülmesinin en büyük sebebi bireyin açlık yaşamasını (kan şekeri düşüşünü) beklemeden küçük atıştırmalarla dengenin sağlanmasıdır.
Her birey kendine özeldir. Beslenme tarzları da bu şekilde olmalıdır. Diyabet hastası olan bütün hastalarımızda bu zorunluluk içinde kalmasak da ara öğünlerden destek alınmalıdır.
Sporcu Beslenmesi
Yeterli ve dengeli beslenmek sporcunun başarısını etkilediğini kesin söylemekle birlikte yetersiz-dengesiz beslenme sporcu yaralanmaları, performans düşüklüğü ve sağlık problemleri oluşturabilmektedir.
Sporcunun beslenmesine önem vermesinin sebebi sağlığını korumak ve performans arttırmaktır.
Spor yapan bireylerin enerji ihtiyacı yapmayanlara göre daha fazladır. Gerekli olan enerji sağlanmazsa ağırlık kaybıyla birlikte kas dokusunda da azalma görülmektedir. Kas dokusunda azalma bizlere kuvvet-dayanıklılık kaybı ile birlikte performans düşüklüğü de oluşturmaktadır.
Egzersiz öncesi-sırası-sonrası yeterli miktarda sıvı alınmalıdır. Dehidratasyon (vücutta sıvı kaybı) ile bireyin performansı olumsuz etkilenebilmektedir.